De pinsa Polistena is een pinsa met heerlijke pancetta. Pancetta is Italiaans spek, dat ongeveer gedurende 3 maanden in de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Dit in combinatie met bospaddenstoelen en gorgonzola maakt het zeker een aanrader.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • pancetta
  • bospaddenstoelen
  • gorgonzola piccante
  • walnoot
  • basilicum
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa Polistena is een van de klassieke creaties. De pinsa Polistena is een altijd populaire variant met de overbekende Italiaanse pancetta. De combinatie met bospaddenstoelen en gorgonzola piccante maakt hem heerlijk.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Voeg hierop royaal de bospaddenstoelen toe en bak de pinsabodem mooi af in een oven. Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is beleg je de pinsa met plakken pancetta. Tot slot maak de pinsa af met grove stukken walnoot.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!

PINSA POLISTENA

De pinsa tonno is ‘DE’ pinsa voor de echte visliefhebbers onder ons. Tonijn zoals tonijn bedoeld is, vers! Dit is met simpele en pure smaken en iets waar je je beter van gaat voelen. Deze pinsa met tonijn, waarbij de tonijn eenvoudig in een beetje citroen wordt gegaard, is heerlijk. Door het garen in de citroen wordt de tonijn echt boterzacht en heerlijk.  

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • verse tonijn
  • rucola
  • rode ui
  • zwarte olijven
  • basilicum
  • zout
  • citroensap
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa tonno is een van de heerlijkste creaties voor de visliefhebbers. De pinsa tonno is een pinsa zoals het ook werkelijk bedoeld is, geen tonijn uit blik, maar met verse tonijn! Simpeler kan niet: ceviche is rauwe vis gemarineerd in citroensap. Het zuur in het sap werkt in op de eiwitten in de vis en maakt ze ondoorzichtig en stevig. De vis ziet er na de marinade gaar uit, maar de structuur is veel delicater dan die van gekookte of gebakken vis.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Voeg wat gesneden rode ui toe op de bodem. Bak de pinsabodem mooi af in een oven.

Breng de getrancheerde tonijnfilet op smaak met zout en marineer deze kortstondig in citroensap. Breng dit verder op smaak met olijfolie extra vergine en fijngesneden rode ui.

Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is bedek je de pinsa met een handje rucola en daarop leg je de gemarineerde tonijn. Tot slot maak je het geheel af met een handje zwarte olijven. 

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!

PINSA TONNO

De pinsa piccante is een heerlijke pinsa voor de liefhebber van iets met pit. Op de pinsa piccante zit naast pittige salami ook N’duja, een specialiteit uit Calabrië. N’duja is een (zeer) pittige smeerbare worst uit het zuiden van Italië. Het wordt meestal gemaakt van varkensvlees, zongerijpte pepers en wat knoflook, peper en zout.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • N’duja
  • salami piccante
  • ansjovis
  • zwarte olijven
  • basilicum
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa piccante is de favoriete pinsa van mensen die houden van iets met pit. De pinsa piccante dankt zijn pittige karakter met name aan de Calabrese specialiteit N’duja. Een combinatie met ansjovis maakt deze pinsa misschien wel nog lekkerder. Een tip is ook de pinsa af te maken met citroenrasp.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Voeg nu enkele stukken N’duja toe, verdeeld over de bodem. Bak de pinsabodem mooi af in een oven. Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is beleg je de pinsa met een lekkere salami piccante. Verdeel een handje zwarte olijven over de pinsa en tot slot leg wat lekkere zoetzure ansjovisjes op de salami.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!

PINSA PICCANTE

De pinsa salmone is heerlijk voor de visliefhebber. Deze pinsa kan niet alleen op vrijdag visdag, maar op alle dagen van de week worden gegeten. Een heerlijke pinsa belegd met gerookte zalm is voor iedereen op alle dagen.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • rucola
  • gerookte zalm
  • pistachenoten
  • glassa aceto balsamico
  • basilicum
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa salmone is een luxe oogende pinsa, maar is vooral ook erg lekker. De pinsa salmone wordt belegd bij voorkeur met goede gerookte zalm wat deze pinsa nog bijzonderder maakt.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsabodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met een laag tomatensaus en deze bedek je met wat geraspte mozzarella. Bak de pinsa bodem mooi af in een oven. Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is bedek je de pinsa met een handje rucola en daarop leg de gerookte zalm. Beleg nu de gerookte zalm met in hele dunne plakjes gesneden citroen. Strooi nu over het geheel grof gemalen pistachenoten en maak het af met een lekkere glassa aceto balsamico. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, maar smaakt ook geweldig en completeert dit gerecht.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!

PINSA SALMONE

De pinsa burrata is een heerlijke pinsa voor de echte mozzarella liefhebbers onder ons. Burrata is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De burrata komt oorspronkelijk uit Apulië. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een zeer romige en zachte smaak krijgt.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • burrata
  • rucola
  • cherrytomaten
  • ansjovis
  • basilicum
  • zout
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa burrata is een van de heerlijkste creaties voor de echte mozzarella liefhebbers. De pinsa burrata wordt in de regel zonder vlees of vis gegeten en is daarom bij uitstek de favoriet voor de vegetariër, maar met ansjovis is deze pinsa misschien wel nog lekkerder.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Halveer de cherrytomaten en breng deze op smaak met zout, peper, olijfolie extra vergine en fijngesneden basilicum.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Bak de pinsabodem mooi af in een oven. Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is bedek je de pinsa met een handje rucola en daarop leg je de burrata. Een scheutje olijfolie extra vergine over de burrata en een vers gemalen peper. Tot slot voeg rondom de burrata de aangemaakte cherrytomaten en de ansjovis toe.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!

PINSA BURRATA

De pinsa primavera is een heerlijke pinsa voor de liefhebber van Italiaanse prosciutto. Voor deze pinsa is het nog lekkerder om hiervoor de prosciutto di San Daniele te gebruiken. De Prosciutto di San Daniele is de tweede meest bekende ham van Italië, maar is de nummer 1 qua smaak. Deze ham lijkt op de Parma ham, maar is iets lichter van kleur en zachter van smaak. De San Daniele ham ontleent zijn naam aan het dorpje San Daniele waar hij wordt gedroogd en heeft gegarandeerde rijping van minimaal 12 maanden.

Ingrediënten:

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • prosciutto San Daniele
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • glassa aceto balsamico
  • olijfolie extra vergine

Bereidingswijze:

Pinsa primavera is een heerlijke pinsa met de pure smaken, de prosciutto San Daniele maakt deze pinsa nog smakelijker.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Bak de pinsabodem af in een oven, totdat de bodem krokant en mooi gekleurd is. Bedek nu de pinsa met een handje rucola en daarop drapeer je de vers gesneden prosciutto di San Daniele. Bestrooi de pinsa met Parmezaanse kaas en maak het af met een lekkere glassa aceto balsamico. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, maar smaakt ook geweldig en completeert dit gerecht.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!

PINSA PRIMAVERA

De pinsa caprese is een typisch voorbeeld, dat eenvoud verrukkelijk is. Verse mozzarella en tomaten met basilicum, meer heeft deze pinsa niet nodig. Een prachtige creatie die geschikt is voor vegetariërs, maar door iedereen wordt gewaardeerd. Lekker eten hoeft niet complex te zijn.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • verse mozzarella
  • tomaten
  • basilicum
  • zout
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa caprese is heerlijk eenvoudig zomers gerecht, dat eigenlijk in alle jaargetijden past. De pinsa caprese is niet alleen een favoriet voor de vegetariër, maar is een allemansvriend. De pinsa caprese is erg eenvoudig te maken.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Bedek de bodem vervolgens met vers gesneden partjes tomaat. Bak de pinsa bodem af in een oven. Nadat de bodem lekker krokant en mooi gekleurd is bedek je de pinsa met verse mozzarella en mooie groene blaadjes basilicum.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!

PINSA CAPRESE