PINSABODEMS NAAR ITALIAANS RECEPT

Op ambachtelijke wijze gemaakt

Onze voorgebakken Pinsa Romana basisbodems worden op een ambachtelijke wijze gemaakt waarbij deze volgens een authentiek proces met de hand worden geproduceerd. De pinsa wordt net zoals in Italië gemaakt met rijstmeel, tarwe, soja en moedergist. Daarnaast fermenteren ze gedurende 72 uren. Door deze samenstelling en het behoud van het authentieke proces is de pinsa goed verteerbaar.

Na dit langzame en natuurlijke gistingsproces, vormen onze ambachtslieden elke pinsa met de hand, waarna deze kortstondig op hoge temperatuur worden gebakken, waardoor het gistingsproces wordt stopgezet.

Voor optimale kwaliteit en versheid worden de bodems onder beschermde atmosfeer verpakt, dus geen diepvries, maar vers verpakte pinsabodems.

Pinsa Romana Maken pinsabodems.nl
Pinsa Romana Maken pinsabodems.nl

De Pinsa Romana bodems worden allemaal met de hand gemaakt.

WIE ZIJN WIJ

PINSABODEMS.NL is een ambachtelijke bakkerij die een uitstekend product produceert: een verse voorgebakken basis voor pinsa. Met onze Italiaanse roots weten we wat kwaliteit is en bieden we het echte hoogwaardige Italië aan voor horeca zaken en traiteurs in binnen en buitenland.

Met 40 jaar horeca ervaring en voormalig eigenaar van het bekende italiaanse restaurant Trattoria L’Olivo (Michelin Bib Gourmand) werken we met niets anders dan het beste voor u en voor uw klanten.

Al onze pinse zijn gemaakt met zuurdesem, zonder toevoeging van conserveermiddelen of additieven en gebruiken enkel natuurlijke ingrediënten en extravergine olijfolie.

DE SMAAK VAN UITMUNTENDHEID

Het eerste dat je over pinsa moet zeggen, is dat het geen pizza is; wat is het dan? Het is een deeg bereid met drie meelsoorten en een moedergist, allemaal goed verteerbare ingrediënten. De naam pinsa is afgeleid van het Latijnse pinsere (trekken, verlengen) en werd geboren als een moderne herinterpretatie van een recept dat teruggaat tot het oude Rome waar de boeren dankzij het malen van granen en de toevoeging van zout en aromatische kruiden deze brodenfocaccias maakten. Jaren van ontwikkeling en verbetering van de samenstelling hebben geleid tot het behalen van een uitstekend resultaat dat opvalt door zijn smaak, externe knapperigheid en interne zachtheid.

De pinsa romana wordt, gezien zijn karakteristieke ovale vorm, meestal niet op het bord geserveerd, maar op een rechthoekige houten snijplank.

Het is een handgevormd product, dus eventueel kunnen we in overleg, naast de standaarden, ook afwijkende maten produceren. Private label behoord ook tot de mogelijkheden.

ONZE PRODUCTEN

Olijfolie extra vierge 20LTR

We hebben de heerlijkste olijfolie extra vierge uit Calabrië. Deze olijfolie is geproduceerd door lokale boeren en is eerlijk en zacht van smaak.

Olijfolie extra vierge 3LTR

We hebben de heerlijkste olijfolie extra vierge uit Calabrië. Deze olijfolie is geproduceerd door lokale boeren en is eerlijk en zacht van smaak.

Olijfolie extra vierge 1LTR

We hebben de heerlijkste olijfolie extra vierge uit Calabrië. Deze olijfolie is geproduceerd door lokale boeren en is eerlijk en zacht van smaak.

Di Giovanna Gerbino Rosso di Sicilia

Deze heerlijke rode wijn past perfect bij de hartige bereidingen en is niet te zwaar voor bij de Pinsa Romana Bodems. De wijn bestaat voor 50% uit druivensoort X en voor 40% uit druivensoort Y waardoor het een perfecte blend is voor hartige gelegenheden.     Indien je meer wilt weten over deze wijn of…

Di Giovanna Gerbino Bianco di Sicilia

Deze heerlijke witte wijn past perfect bij de hartige bereidingen en is niet te zwaar voor bij de Pinsa Romana Bodems. De wijn bestaat uit een blend van Grillo, Chardonnay en Viognier. In de neus is deze wijn mooi floraal,  wit fruit en beetje citrus. In de smaak is de wijn rijp wit fruit, beetje…

Di Giovanna Rosato di Nero d’Avola di Sicilia

Deze prachtige Rosato wijn past perfect bij de hartige bereidingen van de Pinsa Romana Bodems. Deze rose wijn bestaat uit een oogst van oude stokken Nero D’Avola. In de neus is deze wijn mooi floraal, aardbei en framboos en beetje kruidig. In de smaak is de wijn met rijp rood fruit, beetje kruidig en spoepel…

Bestel uw Pinsa Bodems online

Wenst u pinsabodems te bestellen? Of wenst u liever een demo moment in te plannen in ons proeflokaal? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

TOEPASSINGEN

Horeca

In de horeca merken we dat de trend naar kwaliteitsproducten toeneemt. Onze authentieke Pinsa bodems zijn uitermate goed inzetbaar in alle Horeca activiteiten.

Traiteurs

Traiteurs weten sinds enkele maanden ook de weg te vinden naar de pinsa bodems voor de verwerking in hapjes en schotels. Dankzij de lange houdbaarheid en verse aanlevering zijn de pinsabodems goed te verwerken.

Foodtrucks / Evenementen

Voor grote privegelegenheden en foodtrucks bieden wij ook de mogelijkheid om onze kwalteitsproducten in te zetten. Hierbij heeft u zelf de gelegenheid om de pinsabodems verder af te werken naar uw smaak of de wensen van de gasten.

NEEM CONTACT OP

Adres

Hoevenseweg 62, 5017 AE Tilburg

KVK: 80728189

Telefoon

085 06 07 116

Email

info@pinsabodems.nl