De pinsa burrata is een heerlijke pinsa voor de echte mozzarella liefhebbers onder ons. Burrata is een Italiaanse verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De burrata komt oorspronkelijk uit Apulië. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een zeer romige en zachte smaak krijgt.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • burrata
  • rucola
  • cherrytomaten
  • ansjovis
  • basilicum
  • zout
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa burrata is een van de heerlijkste creaties voor de echte mozzarella liefhebbers. De pinsa burrata wordt in de regel zonder vlees of vis gegeten en is daarom bij uitstek de favoriet voor de vegetariër, maar met ansjovis is deze pinsa misschien wel nog lekkerder.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Halveer de cherrytomaten en breng deze op smaak met zout, peper, olijfolie extra vergine en fijngesneden basilicum.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Bak de pinsabodem mooi af in een oven. Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is bedek je de pinsa met een handje rucola en daarop leg je de burrata. Een scheutje olijfolie extra vergine over de burrata en een vers gemalen peper. Tot slot voeg rondom de burrata de aangemaakte cherrytomaten en de ansjovis toe.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!