De pinsa caprese is een typisch voorbeeld, dat eenvoud verrukkelijk is. Verse mozzarella en tomaten met basilicum, meer heeft deze pinsa niet nodig. Een prachtige creatie die geschikt is voor vegetariërs, maar door iedereen wordt gewaardeerd. Lekker eten hoeft niet complex te zijn.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • verse mozzarella
  • tomaten
  • basilicum
  • zout
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa caprese is heerlijk eenvoudig zomers gerecht, dat eigenlijk in alle jaargetijden past. De pinsa caprese is niet alleen een favoriet voor de vegetariër, maar is een allemansvriend. De pinsa caprese is erg eenvoudig te maken.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Bedek de bodem vervolgens met vers gesneden partjes tomaat. Bak de pinsa bodem af in een oven. Nadat de bodem lekker krokant en mooi gekleurd is bedek je de pinsa met verse mozzarella en mooie groene blaadjes basilicum.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!