De pinsa piccante is een heerlijke pinsa voor de liefhebber van iets met pit. Op de pinsa piccante zit naast pittige salami ook N’duja, een specialiteit uit Calabrië. N’duja is een (zeer) pittige smeerbare worst uit het zuiden van Italië. Het wordt meestal gemaakt van varkensvlees, zongerijpte pepers en wat knoflook, peper en zout.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • N’duja
  • salami piccante
  • ansjovis
  • zwarte olijven
  • basilicum
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa piccante is de favoriete pinsa van mensen die houden van iets met pit. De pinsa piccante dankt zijn pittige karakter met name aan de Calabrese specialiteit N’duja. Een combinatie met ansjovis maakt deze pinsa misschien wel nog lekkerder. Een tip is ook de pinsa af te maken met citroenrasp.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Voeg nu enkele stukken N’duja toe, verdeeld over de bodem. Bak de pinsabodem mooi af in een oven. Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is beleg je de pinsa met een lekkere salami piccante. Verdeel een handje zwarte olijven over de pinsa en tot slot leg wat lekkere zoetzure ansjovisjes op de salami.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!