De pinsa Polistena is een pinsa met heerlijke pancetta. Pancetta is Italiaans spek, dat ongeveer gedurende 3 maanden in de lucht gedroogd is. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Dit in combinatie met bospaddenstoelen en gorgonzola maakt het zeker een aanrader.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • pancetta
  • bospaddenstoelen
  • gorgonzola piccante
  • walnoot
  • basilicum
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa Polistena is een van de klassieke creaties. De pinsa Polistena is een altijd populaire variant met de overbekende Italiaanse pancetta. De combinatie met bospaddenstoelen en gorgonzola piccante maakt hem heerlijk.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Voeg hierop royaal de bospaddenstoelen toe en bak de pinsabodem mooi af in een oven. Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is beleg je de pinsa met plakken pancetta. Tot slot maak de pinsa af met grove stukken walnoot.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!