De pinsa primavera is een heerlijke pinsa voor de liefhebber van Italiaanse prosciutto. Voor deze pinsa is het nog lekkerder om hiervoor de prosciutto di San Daniele te gebruiken. De Prosciutto di San Daniele is de tweede meest bekende ham van Italië, maar is de nummer 1 qua smaak. Deze ham lijkt op de Parma ham, maar is iets lichter van kleur en zachter van smaak. De San Daniele ham ontleent zijn naam aan het dorpje San Daniele waar hij wordt gedroogd en heeft gegarandeerde rijping van minimaal 12 maanden.

Ingrediënten:

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • prosciutto San Daniele
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • glassa aceto balsamico
  • olijfolie extra vergine

Bereidingswijze:

Pinsa primavera is een heerlijke pinsa met de pure smaken, de prosciutto San Daniele maakt deze pinsa nog smakelijker.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Bak de pinsabodem af in een oven, totdat de bodem krokant en mooi gekleurd is. Bedek nu de pinsa met een handje rucola en daarop drapeer je de vers gesneden prosciutto di San Daniele. Bestrooi de pinsa met Parmezaanse kaas en maak het af met een lekkere glassa aceto balsamico. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, maar smaakt ook geweldig en completeert dit gerecht.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!