De pinsa salmone is heerlijk voor de visliefhebber. Deze pinsa kan niet alleen op vrijdag visdag, maar op alle dagen van de week worden gegeten. Een heerlijke pinsa belegd met gerookte zalm is voor iedereen op alle dagen.

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • rucola
  • gerookte zalm
  • pistachenoten
  • glassa aceto balsamico
  • basilicum
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa salmone is een luxe oogende pinsa, maar is vooral ook erg lekker. De pinsa salmone wordt belegd bij voorkeur met goede gerookte zalm wat deze pinsa nog bijzonderder maakt.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsabodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met een laag tomatensaus en deze bedek je met wat geraspte mozzarella. Bak de pinsa bodem mooi af in een oven. Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is bedek je de pinsa met een handje rucola en daarop leg de gerookte zalm. Beleg nu de gerookte zalm met in hele dunne plakjes gesneden citroen. Strooi nu over het geheel grof gemalen pistachenoten en maak het af met een lekkere glassa aceto balsamico. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, maar smaakt ook geweldig en completeert dit gerecht.

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!