De pinsa tonno is ‘DE’ pinsa voor de echte visliefhebbers onder ons. Tonijn zoals tonijn bedoeld is, vers! Dit is met simpele en pure smaken en iets waar je je beter van gaat voelen. Deze pinsa met tonijn, waarbij de tonijn eenvoudig in een beetje citroen wordt gegaard, is heerlijk. Door het garen in de citroen wordt de tonijn echt boterzacht en heerlijk.  

Ingrediënten:

 

  • pinsabodem
  • geraspte mozzarella
  • tomatensaus
  • verse tonijn
  • rucola
  • rode ui
  • zwarte olijven
  • basilicum
  • zout
  • citroensap
  • olijfolie extra vergine

 

Bereidingswijze:

Pinsa tonno is een van de heerlijkste creaties voor de visliefhebbers. De pinsa tonno is een pinsa zoals het ook werkelijk bedoeld is, geen tonijn uit blik, maar met verse tonijn! Simpeler kan niet: ceviche is rauwe vis gemarineerd in citroensap. Het zuur in het sap werkt in op de eiwitten in de vis en maakt ze ondoorzichtig en stevig. De vis ziet er na de marinade gaar uit, maar de structuur is veel delicater dan die van gekookte of gebakken vis.

Je kan gebruikmaken van verschillende varianten pinsa bodems qua gewicht. Bij pinsabodems.nl bieden we standaard 3 varianten aan afhankelijk van waarvoor u de pinsa wil gebruiken, als complete maaltijd of als tussengerecht of gewoon lekker fingerfood.

Maak zelf een heerlijke tomatensaus. Hiervoor gebruik je natuurlijk pelati tomaten, heerlijke tomaten uit Italië. De pelati tomaten mix je fijn, totdat er een tomatensaus ontstaat met wat structuur van tomaat, dus ietwat grof. Deze tomatensaus breng je op smaak met zout en olijfolie extra vergine. Een heerlijke pure tomatensaus is dit.

Bedek de bodem met geraspte mozzarella en voeg hier een paar lepels tomatensaus aan toe. Voeg wat gesneden rode ui toe op de bodem. Bak de pinsabodem mooi af in een oven.

Breng de getrancheerde tonijnfilet op smaak met zout en marineer deze kortstondig in citroensap. Breng dit verder op smaak met olijfolie extra vergine en fijngesneden rode ui.

Nadat de bodem mooi krokant en gekleurd is bedek je de pinsa met een handje rucola en daarop leg je de gemarineerde tonijn. Tot slot maak je het geheel af met een handje zwarte olijven. 

De pinsa romana wordt in veel gevallen naderhand belegd met ingrediënten, zodat de ingrediënten mooi, vers en smakelijk blijven. Ingrediënten blijven behouden zoals ze bedoeld zijn. Een pinsa wordt hierdoor dus in veel gevallen niet gloeiend heet gegeten. Eet smakelijk!